5 simpele tips om je SEO vandaag nog mee te verbeteren

Wil je hoger ranken in Google en ga je aan de slag met de SEO van je website? Dan kies je er bewust voor om de resultaten van je website te verbeteren. Het opzetten en hanteren van een goede SEO-strategie kost echter tijd en in no time nummer 1 zijn op Google behoort meestal niet tot de mogelijkheden. Toch zijn er een aantal dingen die je binnen 1 dag kunt doen om je positie in de zoekresultaten te verbeteren. Ben je benieuwd welke dingen je vandaag al kunt doen om snel resultaat te behalen? Lees dan snel verder! 

Wil je vandaag nog je SEO verbeteren? Dit moet je doen!

Je kunt tegenwoordig niet meer om het belang van goede SEO heen, want steeds meer mensen maken gebruik van zoekmachines voordat ze iets gaan kopen en steeds minder mensen kijken verder dan de eerste pagina met zoekresultaten. Daarom is het erg belangrijk om jouw ranking in de zoekresultaten te verbeteren en dus te doen aan zoekmachine optimalisatie (Search Engine Optimization). De basis kun je vandaag al doen, door de onderstaande acties uit te voeren:

 

 1. Verbeter je website snelheid 

Zoekmachines zoals Google geven websites die een goede user experience aanbieden een hogere waardering. Zorg er daarom voor dat het prettig is om je website te bezoeken en dat de pagina’s op je website zo snel mogelijk laden. Dit kun je doen door de media op je website te verkleinen met handige online (of WordPress) tools.

 

 1. Organiseer je bestaande content 

Tag je bestaande content, plaats het in categorieën en zorg dat diverse blogs en berichten naar elkaar doorlinken.

 

 1. Verbeter de metadata van je website

Verbeter de meta titel, meta omschrijving, url en de keywords op je website en blijf dit actief updaten.

 

 1. Voeg alt texts toe aan de media

Hiermee vergroot je de leesbaarheid voor zoekmachines.

 

 1. Werk aan een serieuze  SEO-strategie

Wil je serieus aan de slag met SEO en echt gaan werken aan die mooie positie in Google? Dan is het belangrijk om een professionele SEO-strategie op te zetten en uit te voeren, waarbij je minimaal de volgende zaken optimaal inzet:

 • SEO linkbuilding

 • Website technisch optimaliseren

 • Actieve publicatie en marketing van je content 

 • Top-notch copywriting gebruiken voor je content

 • Zoekwoorden onderzoek doen 

 • Content optimaliseren op basis van zoekwoorden

 • Et cetera, et cetera…

 

Zoals je ziet komt er erg veel kijken bij een succesvolle SEO-strategie. Kost dit je teveel tijd? Overweeg dan om een SEO marketing bureau in te schakelen wat deze zaken voor (of samen met) jou kan oppakken. 

 

Leave a comment