Het gebruiken van een deelauto in plaats van een eigen auto

Er zijn een hoop verschillende manieren waarop jij van plek A naar plek B kunt komen. Afhankelijk van de afstand zullen de vervoermiddelen waarvoor je kiest natuurlijk verschillen. Zo zul je als een bestemming minder ver weg is eerder voor de fiets kiezen en anders misschien voor de auto of het openbaar vervoer. In Nederland heb je een hoop mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Dit vergroot echter ook de kans dat jij misschien niet de meest efficiënte en goedkope manier van reizen kiest. 

 

Het kopen van een auto brengt nadelen met zich mee

Waar het vroeger erg gewoon was om een eigen auto te kopen, wordt dit iets wat eigenlijk steeds minder voordelig is. Het kopen van een eigen auto, zeker op een jongere leeftijd, is een enorme investering waarvan je later niet meer veel terugziet. Natuurlijk zijn er ook voordelen, zoals dat je altijd als je het huis uitgaat de auto in kunt stappen en kan gaan en staan waar je wilt. Dit brengt echter een grote hoeveelheid kosten met zich mee. Naast de aanschafprijs van een auto zul je namelijk ook nog benzine, verzekeringskosten en wegenbelasting moeten betalen. Als je nog niet zo veel verdient of de auto niet dagelijks gebruikt, is de kans groot dat dit je geld niet waard is. Er zijn tegenwoordig een hoop andere manieren waarop jij kunt reizen die waarschijnlijk een stuk goedkoper voor je zullen zijn.

 

Het gebruiken van deelauto’s 

Als je ervoor kiest om geen auto te kopen, kun je nog steeds wel gebruik maken van een auto. Zo kun je bijvoorbeeld een auto huren 1 dag op een hoop verschillende plekken. Wanneer je verder moet reizen en niet in de buurt van het openbaar vervoer moet zijn kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de auto’s van Greenwheels. Deze onderneming heeft een groot aantal auto’s in verschillende steden en plekken in Nederland. Door de auto app te gebruiken kun jij eenvoudig zien welke auto’s er bij jou in de buurt niet gebruikt worden. Op deze manier kun jij toch gebruik maken van de auto zonder een grote investering te hoeven doen. Ook kun je gebruik maken van een auto in combinatie met andere vormen van vervoer. Door meer deelauto’s te gebruiken zullen er minder auto’s op de weg zijn en ook zullen er een hoop parkeerplaatsen vrij zijn. Bovendien brengt het gebruiken van de Greenwheels auto’s een hoop voordelen mee voor het milieu.

Leave a comment