Ontdek alles over hoortoestellen

Het komt vaak voor dat mensen die ouder worden op een gegeven moment slechter gaan horen. Dit is natuurlijk erg vervelend, maar gelukkig bestaan er tegenwoordig verschillende soorten hoortoestellen. Een hoortoestel, of ook wel een gehoorapparaat, kun je tegenwoordig helemaal op jouw wensen laten afstellen. Lees mee en ontdek de verschillende mogelijkheden. Misschien dat je op een dag zelf ook wel een hoortoestel nodig zult hebben of dat je bijvoorbeeld je ouders hierin kunt adviseren.

De verschillende type hoortoestellen

Veel mensen vinden het niet mooi om een hoortoestel te dragen maar hebben het wel echt nodig. Ik snap die mensen wel, zeker wanneer je het niet gewend bent om een gehoorapparaat te dragen dat je ziet zitten. Nu bestaan er gehoorapparaten die achter het oor of in het oor zitten, maar ook onzichtbare apparaten behoren tot de mogelijkheden.

Welke functies bestaan er allemaal?

Tegenwoordig zijn er verschillende mogelijkheden en functies beschikbaar. Denk hierbij aan een volumeregelaar, bluetooth, toestellen geschikt voor iPhone en nog veel meer. Laat je goed informeren zodat je weet wat voor hulpmiddelen er allemaal bestaan. Zorg dat je een gehoortest ondergaat zodat je precies weet op welke factoren je een nieuw gehoorapparaat dient te baseren.

Wat voor aanvullende software functies zijn er beschikbaar?

Niet alleen de hardware (grootte en manier van dragen) verschilt per type apparaat, ook in de software zijn grote verschillen denkbaar. Zoals bijvoorbeeld spraakherkenning, omgevingsadaptie, een muziek modus, windruisonderdrukking en nog veel meer. Maar ook een standaard ruis of tinnitusmaskeerder behoren tot de mogelijkheden. Deze software mogelijkheden bieden mensen hulp waardoor de kwaliteit van leven weer sterk vooruit kan gaan. Het is namelijk erg vervelend wanneer je altijd maar een pieptoon hoort of slecht kunt horen. Vaak komt dit door de ouderdom, maar ook lange blootstelling aan hard geluid door werk of een discotheek kan slechthoren veroorzaken.

Laat je goed informeren en ga zelf ook op onderzoek uit

Voordat je een hoortoestel kopen kunt, is het noodzakelijk om eerst te weten wat bij jou past. Gelukkig kun je hiervoor naar een audicien die de tijd voor je neemt. Hij of zij zal verschillende testjes uitvoeren en met je in gesprek kunnen gaan over de mogelijkheden. Natuurlijk kun je ook online op zoek gaan naar tips en advies. Zo weet je op een gegeven moment precies wat bij je past en kun je gericht op zoek naar een fijn model. Hopelijk heb je iets aan deze tips. 

Leave a comment