Voorkom en verwijder vlooien bij jouw hond

Een trouwe viervoeter in huis is fantastisch. Veel mensen die een hond in huis hebben genieten dan ook elke dag weer van de aanwezigheid van een hond. Natuurlijk moet je tijd en geld in een hond steken, maar daar zal je erg veel liefde voor terugkrijgen. Zo kan je leuk gaan spelen met verschillende speeltjes voor de hond, maar ook zal je de hond genoeg te eten en te drinken moeten geven. De taak waar de meeste mensen tegenop kijken is het uitlaten van de hond. In de zomer vinden mensen dat vaak geen probleem, maar in de herfst en winter is dat een ander verhaal. Honden vinden het tijdens het uitlaten geweldig om even rond te kunnen rennen. Toch kan dat helaas ook de nodige risico’s met zich meebrengen voor de hond. 

 

Vlooien 

Zo is het mogelijk dat de hond buiten het huis vlooien kan oplopen. Wanneer jouw hond last krijgt van vlooien is dat voor niemand in het gezin een pretje. De kans is namelijk aanwezig dat de vlooien zich op objecten en personen kunnen gaan verspreiden. Een vlooien hond is dan ook erg vervelend en daarom is het belangrijk om de vlooien te verwijderen en het liefst zelfs te voorkomen. Om dit effectief te kunnen doen is het noodzakelijk om te weten wat vlooien precies doen. Vlooien kunnen op verschillende manieren op de huid van de hond terecht komen. De vlooien leven van bloed, waardoor ze de hond kunnen bijten. Het speeksel dat tijdens het bijten vrijkomt is wat deze beestjes zo laat jeuken. Vlooien op het lichaam hebben is dus absoluut geen pretje. 

 

Band

Daarom is het noodzakelijk om vlooien zo snel mogelijk te verwijderen van de hond. Op deze manier is het namelijk mogelijk om de weer gewoon vrij te laten spelen. Om vlooien weg te halen is het belangrijk om overal aan de hygiëne te denken. Zo wil je de hond op een goede manier wassen met de juiste shampoo, maar ook is het mogelijk om te kiezen voor vlooiendruppels. Op deze manier zullen de vlooien niet meer op de hond leven. Daarnaast zal je ook de mand of het kussen van de hond goed moeten reinigen. Om ervoor te zorgen dat de hond in het vervolg niet weer last zal krijgen van vlooien is het aan te raden om te kiezen voor een vlooienband. Dit zorgt er op een praktische manier voor dat de hond geen last meer gaat hebben van vlooien.

Leave a comment