Zo geniet je volgend jaar optimaal van jouw tuin

Met een frisse weersvoorspelling in het vooruitzicht spenderen we weer meer tijd binnen in huis. De warme sokken zijn uit de kast getrokken, de kachel draait en om de donkere dagen iets op te vrolijken staan onze woningen vol met gezellige kaarsjes en lichtjes. Aan de kapstok hebben de spijkerjasjes plaatsgemaakt voor de dikke, warme winterjas en laarzen passen deze tijd beter bij de outfit dan een paar instappers. Hoewel je met je gedachten nog helemaal niet bij de lente zit, is het helemaal geen gek idee om alvast weg te dromen bij de eerste zonnestralen van 2022, waarbij we natuurlijk weer optimaal willen genieten van de buitenruimte die we hebben. Of dat nu een Frans balkonnetje of grootse tuin is, een voorzichtig lentezonnetje kunnen meepikken maakt ons altijd blij. Tijd dus om je buitenruimte onder handen te nemen en ook deze mee te nemen in de styling van je woning.

Verlichting

Verlichting is de basis van de sfeer, zowel binnen als buiten. Buitenverlichting verfraait je tuin, balkon of terras direct en zorgt voor sfeer het hele jaar door. Tegenwoordig is buitenverlichting enorm veelzijdig en vind je dus voor ieder hoekje wel een geschikte lamp. Het maken van een lichtplan is aan te raden, zodat je rekening kunt houden met de aansluiting. In het lichtplan maak je onderscheid tussen functionele verlichting, sfeerverlichting en accentverlichting. Dé tip is om voor draagbare buitenlampen te gaan. Geen gedoe met aansluiting en je kunt ze overal neerzetten of ophangen!

Tuinmeubelen

Ook tuinmeubelen zijn belangrijk. Hiermee kun je van de zomer lekker relaxen of juist lang tafelen met je vrienden na een gezellige barbecue. Tuinmeubelen kun je kiezen in verschillende materialen, zoals kunststof, hout, aluminium of metaal. Doe voordat je de tuinmeubelen aanschaft onderzoek naar de voor- en nadelen van iedere materiaalsoort. Heb je bijvoorbeeld geen ruimte om de meubelen in de winter binnen te zetten, ga dan liever niet voor aluminium tuinmeubelen. Ook is het leuk om eens voor iets anders te kiezen, zoals een fijne hangmat of een ultieme loungebank.

Accessoires

Heb je een grote tuin, dan is het aan te raden om deze op te delen in verschillende hoekjes met kronkelende paadjes. Voor meer diepte kun je het beste donkere ondergronden of achtergronden gebruiken, hierdoor steekt het groen mooi af. Verder mag je de aankleding groots aanpakken. Om met jouw tuin de show te stelen kun je kiezen voor een echte hottub. Hiermee weet je zeker dat je vrienden volgend jaar maar wat graag op bezoek komen en kun je goed genieten van die lange avonden. Een houten hottub kopen kun je tegenwoordig prima online doen. Wedden dat jouw tuin volgend jaar the place to be is?

Leave a comment