De impact van letselschade

Ik zal het nooit meer vergeten. Op weg naar mijn werk liep ik van de metro naar de bushalte toen het gebeurde. De straattegels zakten met veel kabaal onder mijn voeten weg en ik leek letterlijk door de grond te zakken. Het had geregend. Langdurig en heel hard. Kennelijk was het onderliggende zand weggespoeld waardoor de tegels in het wegdek zweefden. Bij de minste druk stort dat in.

Daar lag ik. Mijn linkerbeen deed pijn, mijn scheenbeen bloedde hevig. Eigenlijk lag dat been er ook in een onnatuurlijke hoek bij. Alleen door ernaar te kijken werd ik al misselijk. De pijn was een hel. Ik probeerde te lopen maar dat ging niet. Er was niemand, het was heel vroeg in de ochtend. Ik klauwde naar mijn tas. Het lukte me om 112 te bellen. Mijn onderbeen bleek op diverse plaatsen gebroken en er waren drie tanden afgebroken. Ik ben een paar maal geopereerd en heb wekenlang in tractie in het ziekenhuis gelegen.

Het proces

Zodra de chirurg aankondigde dat herstel en revalidatie weleens lang kon gaan duren, wist ik dat ik een probleem had. Als zelfstandig zorgprofessional heb ik geen inkomen als ik niet werk. Verzekering tegen dergelijke calamiteiten zijn voor mij onbetaalbaar. Dat maakt wel dat je in de problemen komt op het moment dat je om welke reden dan ook niet meer kunt werken. Ik besloot letselschade advocaat Gouda in de arm te nemen. Het was allemaal niet eenvoudig en het hele proces heeft zeer lang geduurd. De gemeente vond dat zij niet aansprakelijk was en beriep zich op overmacht door de natuur. Nu was het zo dat op diezelfde plek al vier keer eerder op dezelfde manier en met dezelfde oorzaak een ongeluk was gebeurd. Een van de slachtoffers, een oudere heer, is aan de complicaties overleden. Uitspraak was dat de gemeente had al in een eerder stadium maatregelen had moeten nemen om herhaling te voorkomen.  

Herstel

We zijn nu een jaar verder. Mijn herstel en revalidatie hebben een lange tijd in beslag genomen. Inmiddels zijn mijn tanden hersteld door de tandarts en kan ik weer breeduit lachen. Ook omdat ik zo goed ben geholpen door de letselschade advocaat! Financieel sta ik er nu weer voor als voor het ongeluk. Gelukkig kan ik nu weer werken en is het hele proces achter de rug en afgerond. Mijn looproute heb ik iets aangepast. De gemeente heeft wel maatregelen getroffen maar ik kan mijzelf er niet toe zetten om over dat stukje bestrating te wandelen. De schrik zit er nog in!

Leave a comment