De juiste vakantie kiezen

Eindelijk was het zo ver! Het moment waar ik al maanden naar uit had gekeken. Ik had nu officieel vrij gekregen van mijn werk. Vrij vragen voor de vakantieperiode gaat bij mijn werk namelijk niet altijd even makkelijk. Maar dit jaar had ik precies de data gekregen die ik als wens had ingestuurd. Dit kwam namelijk ook het beste uit voor mijn kinderen en mijn man. We hadden al veel gespeculeerd over onze wensen voor de vakantiebestemming van dit jaar. We hebben drie kinderen, dus ook hun wensen worden meegenomen in het proces van het kiezen van de beste vakantie. Aangezien hun leeftijd tussen de tien en vijftien jaar ligt, vinden ze het allemaal leuk om een zwembad bij de accommodatie te hebben. Hier hebben we dan ook rekening mee gehouden bij het kiezen.

Goede balans vinden 

Mijn man en ik houden heel erg van wandelen en buiten zijn. Onze nummer één wens was daarom ook dat er bergen in de omgeving zouden zijn. Zodra onze kinderen het woord wandelen horen schieten ze al een beetje in de stress. Ze vinden altijd dat wij te lange wandelingen maken, ze willen liever in het zwembad liggen. Maar vaak horen we door het geklaag heen ook dat ze het uitzicht wel heel mooi vinden. Dus stiekem vinden ze het wel leuk om te wandelen, zolang het maar niet te lang is en ze nog lang genoeg in het zwembad kunnen spelen. Het is dus voor ons als ouders een grote taak om deze balans goed te vinden in onze vakanties. De voorgaande jaren is dat ons erg goed gelukt. We hadden namelijk een ander Nederlands gezin ontmoet op de vakantiebestemming.

Wat gaat het worden?

Zij boden aan dat ze wel op onze kinderen wilden letten terwijl wij aan het wandelen waren. Dit kwam natuurlijk super goed uit. Zo konden mijn man en ik lange tochten maken en konden de kinderen heerlijk in het zwembad spelen. Meestal kwamen wij in de middag terug van het wandelen en aten we gezellig met de kinderen. In de avond deden zij dan de afwas en zetten wij alvast een spelletje klaar. Want spelletjes spelen is een van de leukste dingen die wij als gezin doen op vakantie.  Dit jaar denken we aan een leuk eiland. Ergens waar veel zon is maar dus ook ruimte om te wandelen. Mijn oudste zoon stelde voor om naar Griekenland te gaan, zijn vrienden van school waren hier namelijk vorig jaar geweest en vonden het daar heel leuk. Maar mijn dochter had meer zin in een Spaans eiland, ze was net bezig met het leren van de Spaanse taal op school. Het lijkt haar dus heel gaaf om dat in het echt te oefenen. We gaan het met het hele gezin goed uitzoeken en kiezen. Ik ben al heel blij dat ik vrij heb gekregen voor mijn gewenste data. Dit beloofd een super zomer te worden, ongeacht waar we heen gaan. 

Leave a comment