Kom goed voor de dag met een mooie auto!

Als een tijdje loop ik rond met het idee een eigen onderneming te starten. Omdat ik inmiddels een beetje weet wat er bij komt kijken, vind ik het toch wel lastig om de laatste stappen te zetten. Toch zijn er ook een aantal dingen heel goed mogelijk als je net met je onderneming bent gestart. Omdat iemand mij daar op wees, wil ik in deze blog eigenlijk hetzelfde doen. Hoe meer informatie er voor de startende ondernemer is, hoe beter denk ik altijd maar.

Indruk maken

Normaal gesproken is het al enorm belangrijk een goede indruk achter te laten bij nieuwe klanten. Als je een nieuw bedrijf bent begonnen is dat misschien nog wel belangrijker omdat je jezelf nog echt moet bewijzen. Natuurlijk is het belangrijk een goede indruk achter te laten qua kleding en een verzorgd uiterlijk maar er is nog een ander detail waar mensen niet altijd over na hebben gedacht. Het is belangrijk om in een nette auto aan te komen rijden. Je hebt natuurlijk kans dat je klant deze auto helemaal niet ziet maar mocht dit wel zo zijn, dan heb je in ieder geval een representatieve auto. Dit was voor mij echter een probleem. Zelf heb ik een prima auto maar ik zou hem niet per se representatief noemen. Omdat ik een beginnende ondernemer wil worden is het lang leasen van een auto voor mij geen optie omdat ik niet weet hoe alles gaat lopen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar andere mogelijkheden omdat een auto ter beschikking hebben wel echt een  must is voor wat ik in mijn hoofd heb. 

De oplossing

Gelukkig heb ik voor dit 'probleem' een oplossing gevonden op internet namelijk: een shortlease bedrijfswagen! Je er zijn dus ook mogelijkheden om wat korter te leasen. Sterker nog er zijn leasecontracten waarbij je elke maand kan opzeggen. Als je de auto langer nodig hebt, rijd je er gewoon in door. In eerste instantie dacht ik dat dit een ideale oplossing zou zijn totdat ik bedacht dat dat dan misschien wel klauwen met geld zou gaan kosten. Maar ik kan je vertellen dat valt ook enorm mee. Wat mij nu rest is bedenken wat ik precies naar mijn klanten toe wil uitstralen en daar een auto bij vinden waarvan ik denk dat het een goede match zal zijn. Hopelijk durf ik dan binnenkort wel echt in het diepe te springen!

Heb jij ervaring met shortlease? Laat het dan even weten!

Leave a comment