Ideeën om de woonkamer op te frissen

De woonkamer is voor veel woningen het hart van het huis. Er wordt veel tijd doorgebracht, na de slaapkamer meestal de meeste tijd. En in de slaapkamer slaap je toch voornamelijk, dus het telt eigenlijk niet mee. Het is daarom fijn als de woonkamer een goed gevoel geeft. Na een tijdje kan dit gevoel echter een beetje saai worden, zeker als er lange tijd niets is veranderd aan de woonkamer. Een nieuwe, frisse look kan veel goeds doen voor de gemoedstoestand. Door een aantal kleine dingen aan te passen krijg je meteen een fris gevoel, en ook put je er vaak energie uit. Door je in een gedeeltelijk nieuwe omgeving te bevinden krijg je een andere kijk op dingen die daarvoor als alledaags werden beschouwd. Daarom hier een aantal tips om de woonkamer een fris gevoel te geven.

Plaats een kleedje

De vloer is een belangrijk onderdeel van de woonkamer. Het valt direct op bij het binnenlopen van de kamer, en kan ook erg saai worden na een lange tijd. Door een kleed te kopen en in de woonkamer neer te leggen heb je al vrij gemakkelijk het idee van een nieuwe vloer. En dit zonder dat je meteen de hele vloer moet opbreken. Bovendien voelt het ook weer iets anders aan, en is het misschien wel prettiger dan een harde vloer.

Planten

Planten kunnen een kamer een heel fris gevoel geven. Misschien ben je al lang uitgekeken op de kleine plantjes die in de vensterbank staan en is het tijd voor iets nieuws. Een grotere plantenbak in de hoek van de kamer met grote planten, of kleine plantenbakjes ophangen aan het plafond zijn uitstekende ideeën. Door de soort plant af en toe te vervangen heb je voortaan bovendien een makkelijke manier om een nieuwe look te maken.

Nieuw meubilair

De meubels die in de woonkamer staan zijn vaak toonaangevend voor het geheel. De banken of stoelen kunnen een groot verschil maken in hoe een kamer er uitziet. Door neutrale stoelen en banken te gebruiken ligt de nadruk meer op decoraties en andere meubels. Kies in plaats daarvan een keer voor een bijzondere of extravagante stoel. Een strandstoel binnen zetten is een geweldig idee om de lentegevoelens op gang te krijgen. Bovendien zit het gewoon erg lekker, en is het goed te combineren met allerlei verschillende stijlen. Ook qua kleuren is het makkelijk combineren, want er is voor elk kleurenschema wel iets te vinden. Door een paar meubels te vervangen kan je echt een groot verschil maken.

Leave a comment