Zelf klussen of klussen uitbesteden?

De zomervakantie staat bijna voor de deur. In deze periode ga ik mijn kamer klaar maken voor het nieuwe schooljaar. Er waren nog een aantal klussen die ik moest doen waar ik daar eerder de tijd niet voor had. Ik was onlangs ook verhuisd naar een nieuwe kamer en daar moest nog wel het een en ander aan gebeuren. Echter heb ik mij eerst gericht op het behalen van mijn schooljaar, voordat ik ben begonnen aan het verbouwen en het inrichten van mijn nieuwe kamer. Ik had alleen het hoognodige in orde gemaakt en mijn spullen verhuisd. Nu ik wat meer vrije dagen heb, heb ik ook meer tijd om mijn kamer te verbouwen. Het is een fijn gevoel als mijn kamer is verbouwd en opgefrist. Dan kan ik er weer een aantal jaar mee vooruit en daar volop van genieten. Ik zal je hieronder wat meer vertellen over de klussen die ik heb gedaan en hoe ik dat heb aangepakt.

Allereest een nieuwe vloer

Iets wat ik graag wilde creëren bij het herinrichten van mijn kamer was een rustige sfeer. Voor mij is een rustige omgeving van groot belang om goed te kunnen studeren of om gewoon even tot rust te komen. Dat houdt ook in dat een kamer ook schoon en opgeruimd moet zijn. Als de plukken stof nog op de vloer liggen en er veel rommel is, dan kun je ook niet even rustig tot ontspanning komen. De oude vloer van mijn kamer had zijn beste tijd gehad en was hoognodig aan vervanging toe. Er misten op veel plekken plinten, wat ervoor zorgde dat er enorm veel stof vast bleef zitten. Daarnaast was het laminaat erg lelijk geworden en ook wel deels verkleurd. De vloer was van een slechte kwaliteit en dat zorgde ervoor dat er ook geen frisse geur meer vanaf kwam. Daarom ben ik begonnen met het eruit halen van mijn oude vloer en het leggen van een nieuwe vloer.

Toch maar iemand anders het laten doen

Toen ik online op zoek ben gegaan naar een nieuwe vloer ben ik gaan zoeken naar verschillende soorten laminaat. Uiteindelijk ben ik op een website terecht gekomen waar ze laminaat inclusief leggen aanboden. Dat was voor mij een perfecte uitkomst, want ik had nog nooit een vloer gelegd. Het leek mij beter om dat iemand anders maar te laten doen. En dat bleek achteraf een goede keuze te zijn. Binnen no time lag mijn nieuwe vloer erin en kon ik de rest van mijn kamer gaan inrichten.

Leave a comment