Een goed alternatief voor de auto!

Op dit moment spelen er veel zaken in de wereld die onze aandacht behoeven. Daar is het milieu er een van. Velen van ons zijn er aan gewend geraakt om in de auto te stappen, zelfs als we maar een kleine afstand af moeten leggen. Denk hierbij aan een kleine boodschap om de hoek of een ritje naar de sportschool. Deze manier van leven heeft niet alleen invloed op het milieu maar ook op je eigen gezondheid. We zijn in de loop van de jaren steeds inactiever geworden we zitten meer en we gaan ook vaker met de auto. Daarnaast zullen er nu ook meer mensen met de auto gaan omdat ze het openbaar vervoer wat meer willen vermijden. Niet omdat het druk is of omdat het meer tijd kost maar meer vanuit angst voor het virus. Misschien zat je er al langer over na te denken om iets te veranderen maar weet je niet goed hoe. Lees dan snel hieronder verder.

Alternatief

Er is namelijk een aantrekkelijk alternatief op dit moment en dat is de speed pedelec. Bijvoorbeeld een Stromer fiets. Deze fietsen zijn elektrisch en kunnen dus ondersteunen tijdens de rit. Je hoeft dus als je wilt niet eens zo heel hard te werken om van a naar b te komen. Het is geen simpele elektrische fiets die maar maximaal rond de twintig kilometer per uur kunnnen. Nee, ze kunnen tot wel 45 kilometer per uur halen. Dat schiet dus lekker op! Ook hebben ze een grote actieradius. Afhankelijk van het type dat je hebt en de hoeveelheid ondersteuning je gebruikt kan je bij sommige fietsen wel 150 kilometer halen op een accu. Dat is dan natuurlijk weer heel gunstig voor de portemonnee want je hebt geen hoge brandstofkosten waar je rekening mee moet houden.

Nadelen?

Zijn die er dan ook? De aanschaf van zo'n fiets is redelijk prijzig maar kun je beter zien als een investering die je er op lange termijn wel uit zult halen. Je hebt geen last van files en dergelijke. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat je nat wordt al het regent. Je zit niet binnen zoals in een auto. Maar uiteindelijk kan je je daar ook weer gewoon op kleden. Als het een keer echt slecht weer is, kan je natuurlijk altijd nog beslissen om het ritje een keer over te slaan. Het gaat er vooral om dat je het in de basis allemaal een beetje gaat veranderen!

Leave a comment