Voor alle koffie liefhebbers

Koffie, you love it or you hate it. Sommige mensen kunnen in de ochtend niet opstaan zonder een kop koffie. Het is echt een soort begin van de dag. Het zit vast in heel veel mensen hun routine en als een kop koffie ontbreekt, beginnen ze de dag niet lekker. Je hebt natuurlijk verschillende koffiezetapparaten, maar ook verschillende soorten koffie. Wij gaan het vandaag eens uitgebreid hebben over koffie!

Soorten koffie

Iedereen zijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar een andere soort koffie. Zo heb je de standaard zwarte koffie, cappuccino, latte macchiato en de espresso. Dit zijn de 4 meest bekende soorten koffie die je kunt zetten. In de een zit wel melk en in de ander niet. De ene koffie is sterker gezet en de ander weer wat slapper. Er zit daadwerkelijk een verschil in. Als je eenmaal een koffie liefhebber bent, hou je vaak wel van alle soorten maar op bijvoorbeeld verschillende delen van de dag. Denk aan in de ochtend een zwart kopje koffie, in de middag een espresso en in de avond een lekkere cappuccino.

Koffie op locatie

Wat ook een leuke tip is voor de mensen die wel eens evenementen of kleine bijeenkomsten organiseren, is koffie op locatie. Een koffiebar huren op locatie is tegenwoordig helemaal niet meer zo’n gek iets. Het ziet dit ook steeds vaker gebeuren op kleinere evenementen, bijvoorbeeld een vergadering. Je hebt het zelf vast ook wel eens gezien. Het is eigenlijk simpelweg een koffiebar waar een barista de lekkerste koffietjes maakt. Ideaal om jouw evenement of bijeenkomst af te maken. Wat ook een mogelijkheid is, is een espresso machine huren. Als je dit langer dan 1 dag huurt, komen er speciale tarieven bij kijken. Altijd leuk om te testen!

Leuke koffietentjes

Een koffie to go halen is zo nu en dan een traktatie voor jezelf. Koffie halen buiten de deur is toch altijd heel anders dan je eigen koffie. Dat is hetzelfde als je uiteten gaat en zelf thuis kookt. De ervaring maakt het toch anders. Er zijn ontzettend veel leuke koffietentjes waar je heerlijke koffie kunt halen. Starbucks is natuurlijk een van de bekendste, maar zeker niet minder lekker! Zo heb je ook een coffee company, een Stan & Co, koffiekiosk en verschillende Barista cafe’s. Hier kan je vaak ook een lekker taartje of een koekje halen en dat is soms ook heerlijk als ontbijt, toch? We mogen onszelf namelijk heus wel om de tijd eens trakteren!

Leave a comment