Krap is ook knus

Wanneer je voor het eerst op jezelf gaat, zal je nieuwe stekkie geen enorm paleis zijn. Waarschijnlijk zijn de vierkante meters iets meer dan wat je had in je studententijd. Het kan dan nog lastig blijken om zo’n klein plekje in te richten. Waar laat je alles en hoe houdt het opgeruimd. Voor al die vragen heb ik tips. In deze blog vertel ik je hoe je de inrichting van jouw kleine woning het beste kan aanpakken. Misschien zie je dan dat klein juist ideaal is. Lees je mee?

Kleed de boel gezellig aan

Een huis voelt pas als een thuis aan wanneer je er spullen van jezelf in terugziet. Deze spullen reflecteren als het ware jouw persoonlijkheid en dat maakt dat de ruimte meteen als vertrouwd aan gaat voelen. Je moet met een kleine woning echter wel oppassen dat de boel niet rommelig lijkt door de hoeveelheid aan meubels en decoratie. Maar je kan bij gebrek aan een tuin wel een balkonnetje aankleden met wat planten, lichtjes en een zonnestoel. Houd het bij dat wat je dierbaar is en sla de rest op, doneer het of gooi het gewoon weg. Een groot deel van de spullen die we in ons bezit hebben, gebruiken we immers toch niet.

Combineer het één en ander

Wat opruimen betreft, is het eigenlijk heel simpel. Met de opkomst van populariteit rondom kleine woningen worden er steeds meer meubels gemaakt die speciaal voor deze woningen zijn ontworpen. Denk bijvoorbeeld aan banken met opslagbakken onder het zitoppervlak. Of het frame van een bed waar lades in zijn gemonteerd. Op deze manier hoef je geen extra kasten te plaatsen en kostbare ruimte in te leveren. Je spullen zijn zo toch netjes uit het zicht opgeborgen. Kijk ook of je andere dingen kan combineren, plaats bijvoorbeeld de eettafel voor de bank en zet aan de andere kant twee stoelen neer. Zo hoef je naast de bank niet nog een eettafel te plaatsen en kan je toch redelijk wat mensen kwijt tijdens eventuele verjaardagfeestjes en etentjes.

Wees eerlijk tegen jezelf

Voor sommige mensen is een klein huisje ideaal. Ikzelf behoor zeker tot die groep. Meer ruimte dan ik nodig heb, hoef ik niet, alles heb je zo bij de hand en het is makkelijk opruimen in een kleine woning. Maar als je jouw huishouden graag wilt uitbreiden, blijf dan eerlijk tegen jezelf. Een extra kamer voor de kleine is geen overbodige luxe, maar zelfs als je een hond wilt, moet hier wel genoeg ruimte voor zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos met een kleine woning, maar dat betekent niet dat alles kan.

Leave a comment