De kledingstukken die je als man sowieso wilt voor de winter

Sinterklaas, en daarna de kerstman staan alweer voor de deur, en zelfs 2020 is nog maar een maandje weg. Deze dagen gaan altijd gepaard met de wintermaanden, en tot nu toe heeft het weer zich daar ook naar gedragen. Het lijkt er dus op dat wij nog een aantal koude maanden tegemoet gaan. Je wilt jezelf uiteraard zo goed mogelijk voorbereiden op de kou, en een passende kleding collectie hoort daar bij. Uiteraard heeft iedereen zo zijn eigen smaak, dus daar moet je zelf uit komen. Ik ga hier wel een aantal kledingstukken noemen die je sowieso in jouw garderobe wilt opnemen.

Een goede winterjas

Ongeacht van wat jij mooi vindt, jouw winterjas moet natuurlijk wel lekker warm zijn. Als je wilt kun je verschillende jassen gebruiken. Bijvoorbeeld eentje die wat beter tegen regen kan, en eentje die juist lekker warm is als het droog is. Als je die luxe niet bent toebedeeld dan wil je stiekem toch liever een kwalitatief goede jas kopen dan eentje die alleen maar erg mooi is. Met een beetje speurwerk kun je ook wel een jas vinden die aan beide voorwaarden voldoet!

Een comfortabele trui

Ook binnen kan het behoorlijk koud worden, of misschien is jouw winterjas niet voldoende om buiten warm te blijven. Hoe dan ook, een simpel shirtje is waarschijnlijk niet goed genoeg. Je wilt dan ook een goede, warme trui hebben om in die gevallen te dragen. Ook hier heb je het liefst meerdere truien zodat je er altijd eentje kunt dragen. Het belangrijkste is dat je een trui kunt dragen om jezelf warm te houden. Je kunt gemakkelijk heren truien vinden die precies bij jou passen. Zo hoef je het ’s avonds niet onnodig koud te hebben!

Goede schoenen

De plekken die het verste van het hart verwijderd zijn worden in de regel als eerste koud. Je merkt het vaak dus als eerste in jouw handen en voeten. Naast een warm stel handschoenen, wil je ook een goed paar normale schoenen. Jouw dunne sneakers of leren schoenen bieden misschien niet zoveel warmte als een ander paar schoenen. Ook hier kun je dus een paar voor de winter, en een paar voor de warmere dagen hebben. Als je dit natuurlijk niet al hebt!

Accessoires

In de vorige paragraaf heb ik al even handschoenen gemeld, maar er zijn meer accessoires die je wilt hebben om het minder koud te hebben. Zeker met regen en harde wind heb je zo een keelontsteking te pakken. Een dikke sjaal kan dit gemakkelijk voorkomen. Ook een muts kan wonderen doen om jouw oren en hoofd een beetje warm te houden.

 

Leave a comment