Een kamer verversen

Iedereen wilt wel eens wat nieuws met de kamers in het huis doen. Het kan gaan om de  slaapkamer,  woonkamer of een overige (lege) kamer in het huis. De nieuwigheid zit hem in een vers kleurtje op de muren, een verandering in decor of gewoon een gehele nieuwe set meubels. Een verandering kan inspiratie en creativiteit met zich mee brengen en soms kan dit nodig zijn. Een kamer verbouwen kan vrij prijzig uitkomen, maar het is altijd goedkoper dan verhuizen. Hieronder zijn een paar ideeën om een saaie kamer om te toveren in iets nieuws.

Behang en decor

Nieuw behang en een verse laag verf kan al wonderen doen voor een kamer. Het is een dagje werk en zal de ribben niet uit je lijf halen (maar dat ligt eigenlijk wel aan hoe groot de kamer is). Een andere of ververste kleur ziet er schoon uit en het geeft de kamer meteen een nieuwe look. Lichte kleuren helpen om de kamer te openen, terwijl donkere muren diepte creëren en een luxe uitstraling geven. Als zwart toch een beetje te donker is (en alles wit toch iets te wit), kan er ook een ‘feature- wall’ gemaakt worden: één muur een andere kleur. Zo is het toch niet iets anders, maar niet te anders.

Om een kamer tot één geheel te maken, kan er gelet worden op een kleurenpalet. Het behang en decor is heel belangrijk hierin. Als er geen tijd is om nieuwe meubelen in elkaar te zetten of de kamer overhoop te halen om de kleur op de muren te veranderen, kan je al een heel eind komen met nieuw decor. Denk hierbij aan schilderijen, bloemen en planten, de kussentjes op een bank of bed of een mooi vloerkleed. Decor is op veel plekken te vinden en is vaak al heel goedkoop, maar het kan toch veel verandering in een kamer geven.

Nieuwe meubels

Voor een complete make- over zijn meubels natuurlijk the way to go. Al zijn het compleet andere meubels (in een andere stijl en kleur dan de voorgangers) of een nieuwe versie wat er al stond: het maakt altijd een verschil. Misschien heb je bedacht dat er iets in het huis miste, zoals een tweepersoonsbed in de slaapkamer of een mooi bureau in dat ene hoekje ‘dat toch iets miste’. Nieuwe meubelen zijn wel in iets specifiekere winkels te vinden dan decor en ze kosten toch ook een aardig centje meer. Als het bruin van het houten bed je toch echt de keel uitkomt, kan het ook geschuurd en geschilderd worden (om de gasten even lekker voor de gek te houden).  

Leave a comment