Mijn reddende engelen

Toen ik op vakantie was in Frankrijk, wilde ik graag een berg belopen. Het was geen echte berg, maar stevige wandelschoenen waren wel nodig. Het was midzomer en de grond was erg droog en kruimelig. Maar ik wilde graag deze berg belopen, dus dat heb ik ook gedaan. Op de helft van de route die ik had uitgestippeld, begonnen mijn voeten een beetje zeer te doen. Nu doen mijn voeten vaker zeer, dus ik dacht er niet al te veel van. Mijn conclusie was dat het door overmatig lopen kwam of dat de zolen van mijn schoenen toch net iets te dun waren. Daarom zouden mijn voeten een beetje op krampen, dacht ik. Ik vertelde dit aan mijn vriendin met wie ik de wandeling maakte. Zij vertelde mij over iets wat mijn voetpijnen heeft verholpen: inlegzolen. Ik had ervan gehoord, maar had er zelf niet bij stil gestaan dat het ook mijn voetproblemen zou verhelpen. Dus ik ben wat gaan speuren naar die inlegzolen.

Het probleem

De oorsprong van mijn persoonlijke probleem zat in de bal van mijn voet. De pijn kon zelfs doortrekken naar mijn onderbenen en onderrug, waardoor ik daar soms ook last van kreeg. De link dat dit allemaal samenhangt en door mijn loopgewoontes kwamen, heb ik zelf ook later pas gelegd. In mijn opsporing naar informatie over steunzolen kwam ik erachter dat deze ook goed helpen tegen platvoeten, hielspoor en vele andere krampen die het lichaam kan hebben. De pijnen kunnen vermindert worden door één simpele oplossing: inlegzolen.

De oplossing

Inlegzolen zullen het loopcomfort verbeteren en zullen ook een oplossing bieden tegen andere pijnen in de benen, knieën of onderrug. Voor elk voetprobleem dat er maar mag zijn, zijn er speciale steunzolen om het te verhelpen. De zolen zijn speciaal gemaakt voor mensen die bovengenoemde klachten ervaren en ze zullen het lopen comfortabeler maken. Een goed, stevig paar schoenen zal helpen om eventuele klachten te voorkomen. Zeker voor mensen die veel en/of lang op de voet zijn, is dit erg aan te raden.

Een leuk extraatje: inlegzolen kunnen tegenwoordig ook de voeten koel houden in de zomer en helpen verwarmen in de winter. Voor de sporters onder ons zijn er ook inlegzolen die voor extra demping zorgen. Voor mensen die hakken dragen zijn er gelkussentjes om de druk op de bal van de voet iets te verminderen.

Ik gebruik mijn paar inlegzolen voor een paar weken nu en ik zweer er bijna bij. Ik loop veel fijner en ook de pijn in mijn benen is verdwenen. En zo is het maar weer te zien. Voor elk probleempuntje of lastmomentje is er één goed- werkende oplossing: inlegzolen.

Leave a comment