Fashiontrends najaar 2019

Modetrends veranderen snel en zo zijn er ook weer paar te bekennen in dit najaar van 2019. Om altijd helemaal stylish te zijn is, kan moeilijk zijn om bij te houden. Toch zijn er zeker een paar stukken om mee te nemen deze winter.

Populair op het moment is de kleur bruin. Vooral gepaard met een suède stof is dit veel op schoenen en jassen te zien. Ook de stof corduroy is bij veel mensen te bekennen. Dat is deel van de heropleving van de stijlen uit de  ’70, ’80 en ’90 jaren, die in de laatste paar jaar veel naar boven is gekomen, zoals mom-jeans. Veel mensen dragen ze en ze zijn ook bijna overal te vinden. Deze stijl, of verwant aan de stijl, past goed bij iedereen die ze maar wilt dragen.

Voor de heren

Heren worden aangeraden om simpel te gaan en niet al te gek te doen met kleuren en stoffen. De kleuren om deze winter te dragen zijn het bovengenoemde bruin, grijs, zwart, wit en een paar felle kleuren (maar niet alle felle kleuren tegelijkertijd in één outfit). Schoenen die hier goed bij passen zijn de witte Nike Air Forces die veel mensen dragen op het moment. Andere schoenen zijn bijvoorbeeld iets nettere herenschoenen, zoals die van Santoni. Deze kleuren zijn ook aangenaam op een nettere, halflange jas, wat zeker aan te raden is dit najaar.

In één outfit zijn goed verschillende stoffen te mixen om een outfit af te maken. Textuur van de stoffen komt meer naar voren als de kleuren van de outfit iets neutraler en rustiger zijn, wat ook goed in de mode past. Verschillende stoffen kunnen de outfits wat diepte geven en het is zeker ook niet moeilijk om te doen. Bij stoffen zoals suéde en corduroy passen vrijwel overal bij.

Voor de vrouwen

Voor iedereen die zich als vrouw identificeert zijn juist levendige kleuren populair. Felle rode en gele kleuren zijn op veel kledingstukken te vinden. Ook dierenprintjes, zoals luipaard- en slangenprint is weer erg in (of is nog steeds in?).

Wijde broeken zijn al een tijd overal in winkels te vinden en ook in het najaar van 2019 zijn deze populair. Er bestaan veel verschillende soorten, maten en stijlen en allemaal zijn ze comfortabel en makkelijk om te dragen. Losse en strakke shirtjes kunnen beiden simpelweg in de broek gestopt worden om het snel al stijlvoller te maken. Hetzelfde geldt voor lange rokken, die ook zeker aan te raden zijn.

Natuurlijk is fashion subjectief en er zijn genoeg mensen die veel trends niet dragen. De echte trend van het najaar van 2019 is het dragen van kleren die je wilt en die je comfortabel en blij maken. Of dit wel of niet in de mainstream- fashion trends vallen, dat maakt niet uit.

Leave a comment