goedkope-elektrische-fiets  

Hoe ga jij je ecologische voetafdruk verkleinen?

Anno 2019 lijkt duurzaamheid belangrijker dan ooit. Afgelopen week was er nog flink wat ophef vanwege de voedselbonnen van de Postcodeloterij. De postcodeloterij heeft in samenwerking met de Albert Heijn voedselbonnen cadeau gedaan. Met deze voedselbon kun je bij de Albert Heijn een vegetariër voedselpakket ter waarde van 12,50 ophalen. Bij veel mensen veel dit niet in goede aarde. Ze hadden het gevoel dat het vegetarische eten hun werd opgedrongen. Natuurlijk was dat niet de gedachtegang van zowel de Postcodeloterij als de Albert Heijn. Vegetariërs eten draagt alleen wel bij aan het verkleinen van onze voetafdruk en dat wordt belangrijker dan ooit.

Waarom moeten we onze voetafdruk verkleinen?

Ieder mens put de aarde uit. Dit doen we in vorm van leven. Enerzijds moet dit omdat we bijvoorbeeld geld moeten verdienen, moeten eten en naar ons werk moeten reizen maar anderzijds putten we ook verschillende bronnen van de wereld uit. Door het verkleinen van onze voetafdruk kunnen we zorgen dat deze belangrijke bronnen minder snel uitputten zodat er over 100 jaar ook nog steeds een wereld bestaat waar op geleefd kan worden. Natuurlijk zorgt een mens niet voor verandering maar als we allemaal ons steentje proberen bij te dragen kunnen we daadwerkelijk dit doel daadwerkelijk nastreven.

Hoe kan je, je voetafdruk verkleinen?

Je kunt je voetafdruk verkleinen door duurzamer te leven. Duurzamer leven kan op werkelijk honderden manieren en een kleine aanpassing kan al veel verschil maken. Zo heeft de manier van hoe je naar je werk reist bijvoorbeeld al invloed op je voetafdruk. We weten allemaal dat een auto een flinke vervuiler is. Toch kiezen veel mensen er voor om toch met dit vervoersmiddel naar hun werk te reizen. Soms omdat de reistijd anders veelste lang wordt maar soms ook uit puur gemak. Als je dichtbij woont kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld met de fiets naar je werk te gaan. Je kunt tegenwoordig zo aan een goedkope elektrische fiets komen als je een normale fiets iets te heftig vind. Door met deze goedkope elektrische fiets naar je werk te gaan maakt je iedere dag je voetafdruk weer een beetje kleiner. En dit is natuurlijk nog maar een voorbeeldje. Er zijn honderden manier om duurzamer te leven zoals minder vlees eten of grijs water gebruiken voor het doorspoelen van je toilet. En nee, je hoeft niet meteen helemaal te stoppen met vlees eten maar als we allemaal 1 keer in de week geen vlees zouden eten scheelt dat al zoveel. Een kleine verandering met een groot resultaat kunnen we wel stellen.

Leave a comment