gsm-reparatie

Wat doe jij met je oude gsm?

Iedere 12 of 24 maanden krijgt iedereen met een mobiel abonnement weer het verlossende bericht dat ze hun abonnement bijna weer kunnen verlengen of opzeggen. Naar dit moment kijken we allemaal stiekem hartstikke uit want dat betekent dat het weer tijd is voor een nieuwe telefoon. En met al die nieuwe modellen op dat markt vinden wij dat natuurlijk helemaal niet erg. Maar wat doe je eigenlijk met je oude telefoon? In dit blog een aantal opties voor je oude gsm.

Weggooien is zonde

Je hebt het je ouders vast wel eens horen zeggen: “weggooien is zonde” en daar hadden en hebben ze nog steeds helemaal gelijk in. Zeker anno 2019 is duurzaamheid belangrijker dan ooit en dat geldt ook voor je oude gsm. Ook al is je gsm kapot of voor je gevoel behoorlijk oud, waarschijnlijk kan hij makkelijk nog een tweede ronde mee. Hij kan zelfs eventueel gerecycled worden mocht er echt niks meer mee te beginnen zijn. Tijdens het recyclen worden er onderdelen uit je oude gsm gehaald die nog wel bruikbaar zijn en worden dus weer hergebruik.

Laat je oude gsm maken

“Maar we oude gsm is kapot of doet het niet meer” is vaak een reactie die we op onze vraag krijgen. Wist je dat er speciale bedrijven en winkels bestaan die jouw telefoon met liefde weer een beetje opknappen? Deze speciale bedrijven en winkels door onder andere aan gsm reparatie en kunnen bijna iedere gsm weer tot leven brengen. Is je telefoon eenmaal weer gemaakt dan kan die makkelijk nog een tweede rond mee. Misschien wil je hem wel verkopen of gebruiken als reserve telefoon. Een persoon laat ze telefoon gemiddeld 5 keer per jaar vallen. We hopen natuurlijk niet dat dit bij jou gebeurt maar mocht het toch gebeuren dat is een telefoon achter de hand hebben natuurlijk wel zo makkelijk.

Lever je gsm in bij een inleverpunt

Je kunt tegenwoordig je gsm ook inleveren bij een inleverpunt. Online kan je verschillende inleverpunten vinden. Dit zijn bedrijven die jouw telefoon als het ware overkopen en zelf opknappen. Je krijgt er vaak wel een iets lager bedrag voor dan dat je hem zelf particulier verkoopt maar je hoeft hem in ieder geval niet te laten opknappen. Deze bedrijven kopen namelijk ook telefoons van je over die kapot of stuk zijn. Ze kijken in hoeverre de telefoon nog bruikbaar is en aan de hand daarvan krijg je een passende compensatie.

Leave a comment