telefoons-vergelijken

Hoe zorg jij voor een vollere bankrekening?

Ondanks dat ze zeggen dat geld niet gelukkig maakt kan je er toch behoorlijk veel mee doen. Sterker nog, zonder geld kunnen we moeilijk een gelukkig bestaan leiden op deze wereld. Geld is belangrijk maar helaas is niet iedereen gezegend met een dikke bankrekening. En ondanks dat we ons best doen om een baan te fijn met een zo’n fijn mogelijk salaris lijkt dit soms niet genoeg voor onze bankrekening. Maar hoe kun je dan zorgen voor een vollere bankrekening? Door te sparen en te besparen natuurlijk. Hoe je dit doet? We geven je graag wat tips.

Hoe kun je het beste besparen

Ondanks dat sparen en besparen eigenlijk hand in hand gaan bespreken we ze in dit blog toch graag apart. Besparen kan namelijk ook een vorm van sparen zijn maar het werkt net even op een andere manier. Als je bespaart houd je namelijk geld over, geld dan je anders had uitgegeven aan eten, abonnementen, kleding, vakanties, etc. Denk eens na over jouw uitgaven. Welke uitgaven zijn echt van belang en welke uitgaven kun je misschien wel schrappen. Misschien koop je ieder jaar wel de duurste smartphone op de markt terwijl je voor een lagere prijs ook een prima telefoon hebt. Door telefoons te vergelijken kan je bijvoorbeeld prima wat geld besparen. Nog een voorbeeldje is buiten de deur eten of lunchen. Als je dit iedere week doet kan die best oplopen qua. Je kunt er ook voor kiezen om een keer in de maand uiteten te gaan en de rest van de weken zelfs iets lekkers op tafel te zetten. Deze kleine veranderingen en andere aanpassingen kunnen er al voor zorgen dat je flink wat bespaart maar je moet het natuurlijk wel willen. Iedereen bepaalt uiteindelijk zelf hoeveel en waar je geld aan uit wilt geven.

Hoe je kun het beste sparen

Sparen is een tweede manier om een vollere bankrekening te krijgen. Als je spaart zet je geld opzij. Dit kan bijvoorbeeld het geld zijn dat je hebt bespaard of een gedeelte van je maandelijkse inkomsten. Het liefste zetten we natuurlijk een zo’n groot mogelijk deel opzij maar dan heb je misschien niet meer genoeg om de maand door te komen. Zet daarom voor jezelf je inkomsten en uitgaven eens op een rijtje. Kijk wat er in komt per maand en wat er uitgaat. Aan de hand hiervan kun je bepalen hoeveel je in de maand kan en wilt sparen. Heb je bijvoorbeeld 400 euro per maand over dan kan je er voor kiezen om 300 euro opzij te zetten en 100 euro te gebruiken voor leuke dingen of al 400 euro in totaal opzij te zetten waardoor je die maand geen geld overhoudt voor leuke dingen. Ook hier geldt weer dat je uiteindelijk zelf bepaalt waar jij je geld wel of niet aan uit wilt geven.

Leave a comment