Kantoorpret!

Kantoorartikelen, niet de meest inspirerende voorwerpen. Vaak dragen ze een imago van een saai kantoor. Maar dat is enkel omdat ze daar altijd te vinden zijn! Want stiekem kan je best wel leuke dingen doen met kantoorartikelen. Het vereist enkel wat creativiteit en omdenken! Dus verveel je je op het werk? Verzamel de volgende kantoorartikelen, wat leuke collega's en entertain jezelf!

Plakband: het ultieme treiterproduct

Allereerst, plakband. Vooral handig om andere collega’s mee te treiteren. Bijvoorbeeld door een onzichtbare strook plakband in een deurpost te plakken. Een stukje plakband op de muis-sensor van je collega is ook gegarandeerd succes. Ook kan je met duct-tape figuren, spellen of letters op de grond plakken. Zoals een groot boter-kaas-en-eieren spel, of een doolhof. 

Knutselwedstrijd

Wat is de grootste rubberen elastiekjes bal die je kan maken? En heb je wel eens geprobeerd een portret te maken met punaises? Zo veel papier op kantoor, en je kan nog steeds geen origami-zwaan maken? Maak er een competitief element van, en stel de mooiste kunstwerken tentoon in de gang!

Onbedoelde computerspellen

Ook je computerprogramma’s kan je op creatieve manieren leuke games mee bedenken. Zoals Photoshop-tennis! Het hoeft niet per se Photoshop te zijn, enig ander editing programma voldoet ook. Het idee is dat één iemand begint met iets tekenen en vervolgens het bestand doorstuurt naar een volgende collega, die er iets aan toevoegt. Een heuze creativiteitstest! De tekening wordt net zo lang doorgestuurd tot deze helemaal vol staat. Print het uit en stel het tentoon als laatste kantoor-project. En wie zal wat hebben getekend?

Koffietafelvoetbal

Met vier bekertjes maak je twee doelen, met wat verfrommelde post-its balletjes en met je roerstaafje heb je je hockeystick. Het doel is om met de roerstaafjes, als een katapult, de post-its in het doel van de ander te lanceren! Maak eventueel de balletjes wat zwaarder met wat plakband er om heen, en fixeer de koffiecups op de tafel.

Koffiebekertjes stapelen

Nog meer lege koffiebekertjes over? Maak er een bouwwerk van! Net als een stok kaarten kan je bekertjes goed stapelen. Wanneer je simpele muren gemeesterd heb, haal dan de innerlijke architect in je naar boven en bouw een heuze koffie-piramide! Wanneer je piramide eenmaal staat, zou je ook in teams een Jenga-achtig spel kunnen spelen. Omstebeurt haalt iemand een bekertje uit de piramide. Degene die het bouwwerk doet laten omvallen, verliest (en trakteert op koffie!).

Vergeet ook niet dat je vaak op kantoor beschikking hebt tot papier en een printer. In combinatie met internet zijn ook dat al eindeloos veel mogelijkheden tot entertainment… Veel plezier op werk morgen!

Leave a comment