confetti huren

Het pad des levens is niet met rubberen tegels geplaveid

Elk mensenleven heeft hoogte- en dieptepunten. Dag in dag uit grijpen we ons leven bij de kraag om er een stevig potje mee te worstelen. Sommigen trekken zich het lot van de wereld aan en doen iets waar de mensheid bij gebaat is, zoals een baan als docent of verpleger. Anderen trekken zich vooral hun eigen lot aan en gaan aan het werk als fiscalist bij een multinational. De een doet iets voor de maatschappij, de ander voor diens eigen portemonnee. Welke route je ook kiest, iedereen loopt zo nu en dan tegen problemen aan. De weg des levens is nu eenmaal niet met rubberen tegels geplaveid. Allemaal komt er een moment waarin we keihard tegen het asfalt knallen.

Bied het hoofd aan dieptepunten

We leven in een samenleving waarin de meeste mensen niet meer in een God geloven. Dit kan problematisch zijn, want waar val je op terug als je het zwaar hebt? Er zijn genoeg mensen die iedere dag naar hun werk gaan waar ze geen voldoening uithalen, om bij thuiskomst een vastgelopen huwelijk te moeten trotseren. De vraag waarvoor je het allemaal doet kan zich opdringen. Dit klinkt nogal zwaarmoedig, maar tevens is het de waarheid. Wat kan helpen, is het besef dat je niet de enige bent die met deze problemen worstelt. Bovendien is onze samenleving er een waarin je gemakkelijk voor een ander leven kunt kiezen. Veel mensen wisselen meerdere malen in het leven van beroep. Ook is het allesbehalve uitzonderlijk om ervoor te kiezen om met een andere partner verder te gaan. Hoezeer je ook vastloopt in het leven, er gloort altijd een ander pad dat bewandeld kan worden. Een pad waar de wolken, hoe donker ook, weer plaats maken voor de zon.

Vier de hoogtepunten

Daarnaast is er genoeg om van te genieten in het leven. Wie op zijn vrije dag naar het bos gaat, voelt de stress van alledag van zijn schouders glijden. De bomen dragen momenteel de meest prachtige kleuren aan hun takken. De gure herfstwind verfrist ieders gemoed. Als je daarna door de stad wandelt en ziet dat de kerstverlichting wordt gehesen, kan het niet anders dan dat je warm wordt van binnen. Bovendien zijn er altijd dingen om te vieren. Een verjaardag, een promotie op het werk of de winst van de lokale voetbalclub. Vier dit soort kleine overwinningen! Je kunt ervoor kiezen om met een goede fles wijn tegen je geliefde aan te kruipen op de bank, maar je kunt ook confetti huren en een groot feest geven. Beide activiteiten betekenen hetzelfde. Ze betekenen dat je volmondig ‘ja’ zegt tegen het bestaan, hoe hard de tegels van het levenspad soms ook moge zijn.

Leave a comment