Winterpret voor in de koude maanden

De wintermaanden zijn weer aangekomen en dat brengt kou en donkere luchten op een vroeg tijdstip met zich mee. Zowel buiten als binnen is iedereen gebundeld in lagen van kleren en de kopjes warme chocomelk vliegen de toonbanken over. De meeste mensen gaan liever niet naar buiten, maar zo kan je een hele hoop leuke dingen om te doen missen. Er zit toch een bepaalde charme aan het koude weer en alles wat je daarin kunt doen. Zelfs als het de koudste winter van de laatste 100 jaar wordt, zijn er altijd leuke dingen om buiten te doen.

Pret in de kou

Herfst en begin winter is de perfecte tijd om natuur wandelingen te maken! Door het bos lopen terwijl de blaadjes van de bomen van kleur veranderen: een mooier plaatje is er bijna niet. Pak jezelf goed in en neem een thermoskan met een warme drank mee en je bent klaar om te gaan! Voor de noord- westerse kant van het land is een strandwandeling in de kou ook aan te raden. Met egale luchten en een rustige zee kan dat ook een heel mooi plaatje worden. Het is fijn om het binnen zitten te onderbreken met frisse lucht en tegelijkertijd de benen eens goed te strekken. Het bos en het strand zijn allebei gratis en de wegen zullen niet zo druk zijn als in de zomer. Even uitwaaien kan wonderen doen.

En als het koud genoeg is geweest en sneeuw gevallen is, kan er een oude, vertrouwde sneeuwballen gevecht gehouden worden! Dit kan natuurlijk in de eigen achtertuin, op straat of in het bos tijdens de wandeling.

Rond november openen de meeste schaatsbanen de deuren weer. Als het nog niet genoeg gevroren heeft om op natuurijs te schaatsen, is dit zeker een goed alternatief. Schaatsbanen zijn op veel plekken in Nederland te vinden en voor weinig geld kan de schaatsdrang verzadigd worden. Eigen schaatsen kunnen meegenomen worden of schaatsen kunnen daar gehuurd worden. Schaatsbanen hebben bijna altijd een eigen kantine waar een warm drankje gehaald kan worden als het schaatsen afgelopen is.

Lekker naar binnen

En als het koude weer je toch iets te veel wordt, ga je weer lekker naar huis. Daar kan je de zon, zomer en het zonnig weer afwachten, terwijl je onder een dekentje zit. Sla de warme chocolademelk in en zet een goede film aan. Gewapend met een trui, warme pantoffels en een goede deken kan je de wintertijd zeker aan.

Leave a comment