infrarood panelen in de badkamer

Stelt u zich dit eens voor: het is een donkere winterochtend en uw wekker gaat. Na even een paar minuten de nieuwe dag in u te hebben opgenomen, klimt u uit bed en loopt nietsvermoedend naar de badkamer om uw tanden te poetsen en naar het toilet te gaan. Echter, eenmaal in de badkamer aangekomen, komt u tot een verschrikkelijke ontdekking: het is koud, veel te koud. Half bevroren en ruw wakker geschud door de kou, doet u vervolgens zo snel mogelijk de verwarming aan, maar het lijkt wel eeuwen te duren voordat de temperatuur eindelijk eens een acceptabel niveau heeft bereikt. Gelukkig zijn dit soort vervelende situaties eenvoudig te vermijden met infrarood panelen in uw badkamer. In deze blog gaan we het dan ook hebben over infraroodverwarming in de badkamer en waarom het waarschijnlijk een betere optie is dan normale verwarming.

Wat is infraroodverwarming?

Infraroodverwarming werkt, in tegenstelling tot normale verwarming, met stralingswarmte. Dit houdt in dat de panelen warmte uitstralen in plaats van de lucht in de ruimte te verwarmen; dit is bij normale verwarming wel het geval. De panelen zitten doorgaans aan het plafond of de muur bevestigd en zijn op de stroom aangesloten. Bediening van de panelen gebeurt heel eenvoudig met een draadloze thermostaat of eventueel met uw smartphone.

Waarom infrarood panelen in de badkamer?

De badkamer is een plek waar u doorgaans slechts korte momenten verblijft. Echter, als u er bent, wilt u natuurlijk dat het er warm is. Om deze reden is de badkamer weliswaar de ideale plek voor infraroodverwarming. De panelen warmen namelijk snel op, binnen 2 á 3 minuten zijn ze al warm. Dus als u ‘s ochtends slechts een half uur in de badkamer bezig bent, is dat geen probleem; de ruimte is ten slotte in een mum van tijd op temperatuur. Daarnaast kunnen de panelen van een afstand bediend worden, bijvoorbeeld via uw smartphone. Als u dan vroeg in de morgen nog in bed ligt, kunt u alvast de verwarming in de badkamer aanzetten zodat de badkamer van tevoren al warm is. Ook komen infrarood panelen in verschillende uitvoeringen, zo ook in spiegeluitvoering. U kunt dus een spiegel en verwarming in één hebben; dit bespaart ruimte én het ziet er stijlvoller uit. Verder is infraroodverwarming, in vergelijking met normale verwarming, ook heel erg energiezuinig. Infrarood panelen besparen dus ook nog eens op de kosten. Kortom, er is geen enkele reden om géén infrarood panelen in de badkamer te hebben.

Leave a comment