Voor in de tuin!

Nog even en dan is het al weer lente! Dan komen de bloemetjes op en groeien de bladeren weer aan de bomen. Voordat je het weet, is het weer warm genoeg om in de vrije tijd lekker in de tuin te zitten. Daar kan worden genoten van een glas ijsthee, een goed boek en het mooie uitzicht.  Hier zijn een paar gemakkelijke tips om een tuin zomer- klaar te maken!

Planten en bloemen

Er is niks lekkerder dan een gevulde tuin, vol met verschillende kleuren en goed ruikende bloemen. Bloemen zijn al goedkoop te vinden en erg makkelijk te onderhouden. Ze hebben alleen water en frisse lucht nodig! Toch brengen ze een beetje flair in elke tuin.

Tussen de gekleurde bloemen past een beetje groen er zeker bij! Altijd leuk is gras, nep of echt. Er is tegenwoordig nep gras dat erg realistisch lijkt, maar het hoeft natuurlijk niet gemaaid te worden. Een stuk makkelijker om bij te houden dus. Een ander beetje groen zijn struiken en bomen. Bomen zullen niet voor iedereen begeerlijk: het komt in de weg van het uitzicht, het is best veel werk soms en ze kunnen best duur zijn om te kopen. Struikjes daarentegen zijn een stuk eenvoudiger. Ze zijn sneller volgroeid en minder geld voor meer struik.

Tuinset

Een perfecte manier om van alle planten te genieten, is vanaf een comfortabele tuinstoel. Er zijn veel soorten, maten en kleuren, dus er is sowieso iets voor iedereen. Tuinstoelen zijn iets duurder dan een plantje, maar er kan zeker langer van genoten worden. Er zijn tuinstoelen om rond een tafel neer te zetten, deel van een set en tuinstoelen die individueel goed werken. Opzichzelfstaande tuinstoelen kunnen ook goed op een balkon geplaatst worden, zodat er nog steeds genoten kan worden van het heerlijke weer, ook al is er geen tuin.

Tuinstoelen rond een tuintafel zijn perfect voor late avonden in de open lucht. Er kan van gegeten worden of spelletjes op gespeeld worden, samen met familie of vrienden. De stoelen moeten alleen comfortabel zijn en op de hoogte van de tafel afgestemd te worden en klaar is Kees!

Versiering

Als laatst is makkelijkste (en leukste) gedeelte: versiering! Een tuin kan zo rustig of druk mogelijk gemaakt worden als iemand zelf wilt. Versiering kan uit veel tuinwinkels gehaald worden, maar ook uit normale winkels. Voorbeelden hiervan zijn lampionnen en lichtjes, vlaggetjes, schilderijen en stenen (echt en nep).  Zeker lichtjes zien er laat op de avond erg mooi uit. Tuinversiering is vaak op zonne- energie, dus de verlichting zal zelf aan- en uitgaan. Er zijn dus geen extra kosten aan elektriciteit of batterijen! Leuk én gemakkelijk.

Leave a comment